Prohledejte tento blog

středa 2. dubna 2014

Tim Burton - podruhé!


A je to tady! Slibované druhé knižní dílko od Tima Burtona - "ÚSTŘIČKOVA SMUTNÁ SMRT A JINÉ PŘÍBĚHY"
Pro velký úspěch vydává nakladatelství Dybbuk už v druhém vydání, to první vyšlo v roce 2006, a to pod názvem "Trudný konec Ústřičného chlapečka a jiné příběhy".  Opravdu nevím, který název zní depresivněji, ale každopádně tento soubor básní není rozhodně nic pro slabé povahy!!
Ale pokud berete život s nadhledem a díla Tima Burtona hltáte jedním dechem, tak budete nadšeni, protože tohle dílko je opravdu vydařené!
Ve 23 básních se dostáváme do "burtonovského" světa plného absurdity, divných hrdinů, kteří většinou stejně umřou (nebo alespoň špatně dopadnou) a hlavně originálního černého humoru. A to všechno samozřejmě doplňují nezaměnitelné autorovy ilustrace.
A nyní taková malá ochutnávka! Takže na co se můžete těšit? Třeba na holku Čumilenu, která čuměla tak, až jí vypadly oči z důlků. Nebo na chlapečka, který má v očičkách zapíchlé hřebíky. A hlavně na největšího hrdinu této sbírky - na Ústřička - malé ústřiné miminko, které se narodilo jaksi omylem, protože jeho tatínek snědl strašně moc měkkýšů, než ho šel počít. A teď s maminkou neví, co si počít...
Když jsem dočetla až do konce, tak jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet. Ale o tom to prostě je! Takže neváhejte a knížku si pořiďte, protože zklamaní určitě nebudete, to mi věřte.
A pokud zavítáte do některého knihkupectví, tak za 199 Kč bude Vaše :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všech komentářů si velmi vážím.