Prohledejte tento blog

neděle 13. dubna 2014

Ohlédnutí za letošním udílením knižních cen Magnesia Litera



Tento týden se nesl v duchu slavnostního oceňování nejlepších knih za uplynulý rok. Cena Magnesia Litera je velmi prestižní knižní cena a už jen nominace na ni je velkou slávou!


Ceny Magnesia Litera se udílejí v několika kategoriích a o jejich vítězi rozhoduje odborná porota složená z lidí z knižní branže. Nejdůležitějším úkolem této výroční knižní ceny je propagace kvalitní literatury. Protože už to, že se nějaký titul dostane mezi nominované tituly, svědčí o jeho kvalitě. Určitě tam nečekejte žádné "béčkové" čtení.
A jestli Vás zajímá, které knihy byly letos oceněny, tak na tomto odkazu:
http://www.magnesia-litera.cz/#archiv  naleznete vše, co by Vás ohledně této ceny mohlo zajímat. Najdete tam nejen letošní oceněné tituly, ale i ty, které byly oceněné v předcházejících letech.

Já osobně si knížky na přečtení nikdy podle ocenění nevybírám. Co si chci přečíst, tak si přečtu. A když mě kniha nezaujme, tak i kdyby byla ze zlata, tak se jí prostě neprokoušu. Ale na druhou stranu znám spoustu lidí, kteří si jdou koupit knihu jen z toho důvodu, že získala cenu. Záleží na každém, jaké jsou jeho "knižní" preference.

A co Vy? Přečetli byste si nějakou knížku jen proto, že získala nějaké významné ocenění, nebo dáváte přednost své vlastní knižní intuici?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všech komentářů si velmi vážím.