Prohledejte tento blog

čtvrtek 1. května 2014

Utrpení za pokladnou









Na stopu této knihy mě přivedla má kamarádka - pokladní, která si ji přečetla ze zcela kolegiálních důvodů. A byla z ní natolik nadšená, že jsem neodolala a do čtení jsem se pustila také. A musím Vám říct, že už po přečtení prvních pár stránek jsem věděla, že tuhle knihu prostě přečtu až do konce!
Autorkou je francouzská blogerka Anna Samová, která si své postřehy nejdříve psala na blog.
A jelikož byly její články velmi úspěšné a oblíbené, rozhodla se, že z nich vydá knihu (třeba nás to také jednou čeká, "blogoví kolegové":-) ).



Jak už název knihy vypovídá, tak Anna se zaměřuje na problematiku supermarketů. A co je důležité - moc dobře ví, o čem píše, protože sama mnoho let pracovala jako pokladní v jednom supermarketu. Její kniha je tedy takovým pohledem na svět od kasy - s humorem a životním nadhledem nám předává své myšlenky, které se jí při práci honily hlavou. Je to sonda do duše obyčejné pokladní a zároveň takové malé zpytování svědomí pro nás - zákazníky, protože po přečtení této knížky se na svět pokladních začnete dívat jinýma očima. Už to nebude ta pomalá ženská za kasou, ale ČLOVĚK, který má své starosti a svůj osobní život. A že pomalá není proto, že by to dělala schválně. Ale třeba už jede svoji pátou 12-ti hodinovou směnu v kuse a padá únavou. Protože přesně o této pracovní pozici platí - hodně muziky za málo peněz (a to doslova!).



A musím dodat - není to v žádném případě jen nějaký výčet stížností a nadávek na zákazníky!!! Naopak, autorka nám vtipnou a poutavou formou podává problematiku pokladní vs. zákazník a nenásilně nás snaží přimět k toleranci k tomuto povolání, protože přeci jen jsme všichni jenom lidi, no ne?






"Utrpení za pokladnou" Vám mohu vřele doporučit, knížka se mi velmi líbila a přečetla jsem ji tzv. jedním dechem.

Takže čtěte a bavte se!














Originál pod názvem Les tribulations d´une caissiére vyšel v roce 2008. 



V ČR vydalo nakladatelství Argo (www.argo.cz) v roce 2010.



Autorkou je Anna Samová, kniha má 189 stran a na pultech knihkupectví ji naleznete v brožovaném vydání za 198 Kč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všech komentářů si velmi vážím.