Prohledejte tento blog

úterý 7. října 2014

Trocha sebeironie neuškodí!

Pomalu nám začíná podzim a s ním neodmyslitelné škaredé počasí. Ideální doba na to si zalézt s nějakou pěknou knížkou do pelechu a zahánět podzimní depky čtením.
A směle mohu tvrdit, že k takové antidepresivní terapii by mohla patřit knížka PADESÁT STÍNŮ EVY, kterou jsem měla tu čest poznat. A setkání to bylo opravdu zajímavé :-)

Autorka Rossella Calabró se ve své předchozí knize Padesát stínů Adama (http://www.prah.cz/knihy/padesat-stinu-adama-rossella-calabro-251) soustřeďuje čistě na zironizování světového bestselleru - trilogie Padesát odstínů šedi, temnoty a svobody. A vtipně zde porovnává hlavního hrdinu Mr.Greye s obyčejným chlapem, kterého potkáváme denně doma.

Kniha Padesát stínů Evy je zase takovou malou sondou do života každé z nás. S trochou nadsázky a lehké ironie je zde vyjmenováno (a do detailu řešeno) 50 stínů, které řeší každá úplně obyčejná žena.

Milé dámy, myslíte si, že jste žárlivá, přecitlivělá nebo snad moc tlustá a nebo hubená? Nebojte, nejste v tom sama! Každá z nás má v sobě tyto stíny, které si s sebou nese jako svůj kříž. No a právě tato kniha Vám je určitě dokáže lépe rozebrat a nakonec se všichni zasmějeme!!!

A pánové - nebojte se! I vy si můžete počíst. Po každé desítce našich ženských stínů je věnována jedna kapitola právě Vám, tak si prosím sedněte a chvilku si počtěte, možná Vám pak naše problémy budou připadat roztomilé a navíc zjistíte jednu moc důležitou věc - že žijete s nejlepší ženskou svého života!!!


Tato kniha se mi četla velmi dobře. Samozřejmě nečekejte nějakou intelektuální četbu, ale pokud máte chuť se zasmát problémům obyčejných žen, tak doporučuji!


Já jsem se naprosto našlo ve stínu číslo 6 a číslo 12. Ano ano, toto řeším opravdu často. A pokud Vás zajímá, co že to je vlastně za stíny, tak šup šup do knihkupectví!



Autorkou Padesáti stínů Evy milánská spisovatelka Rossella Calabró - její knihy se v Itálii okamžitě staly bestsellerem a nyní vychází ve všech evropských zemích.

Knihu vydalo v roce 2013 nakladatelství Práh (http://www.prah.cz/), počet stran 127 a v kamenných knihkupectvích je k dostání za 199Kč.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všech komentářů si velmi vážím.