Prohledejte tento blog

čtvrtek 12. června 2014

Šik s Madame Chic

Milé dámy, tato kniha se jistě stane klenotem Vaší knihovny

Pánové dnes prominou, ale dnešní knížka bude patřit zejména dámské společnosti.
Pokud patříte k milovnicím Paříže a tamního životního stylu, tak tuto knížku si určitě nesmíte nechat utéct!


Autorkou je sympatická tmavovláska Jennifer L. Scottová, která pochází z Kalifornie, kde žije se svým manželem a dvěma dcerami.

Kniha Madame Chic je její prvotinou a jak už podnázev (aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži) vypovídá, tak se jedná o takový souhrn rad, doporučení, zážitků, postřehů a zkušeností, které autorka prožila na vlastní kůži při svém pobytu v tomto kouzelném městě. Takže se rozhodně nemusíte bát, že je to jen nějaké vaření z vody, ale autorka moc dobře ví, o čem mluví (tedy píše). V Paříži byla před pár lety na studijním pobytu a její dočasnou náhradní rodinou se stala jedna místní rodina, které dominovala právě Madame Chic - paní domu, jejíž životní styl a elegance autorku natolik očarovaly, že se rozhodla to "poslat dál". V podstatě elegance celé rodiny Chic a lidí z jejího okolí autorku natolik nadchla, že své zážitky nejdříve začala publikovat na svém blogu The Daily Connoisseur (http://dailyconnoisseur.blogspot.cz/) - v překladu Fajnšmekr. Na tomto blogu publikovala na pokračování své texty pod názvem:  
20 nejužitečnějších věcí, které jsem se naučila při svém pobytu v Paříži. Její články vzbudily u čtenářů takový zájem, že se rozhodla vše, co ji předala rodina Chic, dále rozvést a vydat knižně.  Nyní už tedy víte, proč kniha dostala právě takový název, který dostala.

Každá kapitola rozebírá jednu z věcí, které se v Paříži naučila. Dozvíte se spoustu zajímavých informací o francouzském způsobu života, o módě, jídle, bydlení, kultuře, naučíte se dívat se na život trochu z jiného pohledu. Kniha by Vás měla naučit lépe a kvalitněji žít a užívat si života ve všech jeho podobách.

Sama autorka o své knížce říká:
"Důležité je, abyste dělali to, co vás baví, a když musíte dělat něco ne úplně zajímavého, dělejte to s nasazením. Doufám, že všichni, kdo si přečtou mou knížku, budou moci prožít plný život - plný lásky, umění a hudby. Takový, o němž si budou moci říct: Byl to dobrý život, nepromarnila jsem ani minutu."
Citován odstavec z knihy Madame Chic, autorka: Jennifer L. Scottová


Kromě návodů na lepší a šťastnější život po vzoru rodiny Chic se zde dozvíte i spoustu zajímavých informací. Mě například velmi zaujal článek o módě. Vždycky jsem si myslela, že francouzské ženy jsou posedlé nakupováním oblečení a v podstatě celé dny tráví v drahých obchodech a nakupují a nakupují a neustále se předhánějí, která z nich bude mít novější kousek. Opak je ale pravdou! Místní ženy sice chodí rády krásně a luxusně oblečeny, vždyť Paříž je městem módy! Ovšem více než na kvantitu si potrpí na kvalitu. Nakupují výhradně kvalitní, drahé oblečení. Na tom samozřejmě není nic špatného. To hlavní teď přijde! Jejich šatník sestává přibližně celkem pouze z 10-ti kusů oblečení!!! A těchto 10 kusů umí mistrně nakombinovat tak, že budí dojem, že mají neustále nové a nové kousky. Přitom, (prý) když vyloženě nějaký kus oblečení nepotřebují, tak nenakupují. Prostě je neláká neustále nakupovat nové věci a pak přemýšlet, kam je dají, když jim skříň přetéká. A když už se náhodou stane, že v nějakém krátkodobém pomatení smyslů nakoupí nějaký nový kus oblečení, vůbec nemají problém ze svého šatníku nemilosrdně vyřadit nějakou starší věc. Navíc vůbec neřeší každodenní problém "nemám co na sebe". Tím, že jejich šatník sestává z tak mála kusů, tak si z něho vždy něco pěkného a zajímavého vyberou a nakombinují tak, aby to vypadalo šik. No, asi na tom něco bude... :-)

Každopádně tato knížka se mi četla moc dobře, autorka má moc pěkný styl psaní, navíc knihu zpestřuje svými vtipnými zážitky. A pokud budete chtít, tak podle ní můžete začít žít!
takto vypadá kniha v české verzi...

...a toto je obal Madame Chic v originále

Originální obálku jsem použila z již zmiňovaného autorčina blogu The Daily Connoisseur: http://dailyconnoisseur.blogspot.cz/, na kterém se o autorce můžete dozvědět více.




Knihu Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži vydalo v roce 2014 nakladatelství Mladá fronta (http://www.mf.cz/).
Autorka: Jennifer L. Scottová
Počet stran: 240
Cena v kamenných knihkupectvích: 299Kč





A otázka na závěr: 
Byly byste ochotné si zredukovat Váš šatník na pouhých 10 kusů oblečení? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všech komentářů si velmi vážím.