Prohledejte tento blog

sobota 31. ledna 2015

Fakt se to stalo?


Trápí Vás zimní deprese a předjarní chmury? Toužíte po pořádný psině? Chcete se od srdce zasmát a prostě chvíli nic neřešit? Odpověděli jste alespoň jednou "ANO"? Pak sáhněte po této knize - úspěch zaručen!

Mám ráda knížky, u kterých se nasměju. Asi to zní dost primitivně, ale v dnešní době plné stresu a hektického života už mi na pořádnou relaxaci nepomůže ani napuštěná vana. Ale dobrá knížka - to je vončo! A hlavně ta, u které mohu "vypnout", natáhnout se na gauč a prostě číst a smát se a usmát se do bezvědomí. Takže pokud jste na tom stejně jako já, tak neváhejte, zajděte do knihkupectví a kupte si tuto knížku, protože něco tak vtipnýho jste asi už dlouho nečetli.

Přiznám se, že kdyby nebylo té do očí bijící obálky, asi bych se o této knize nikdy nedozvěděla. Ale - jdu si takhle po knihkupectví, koukám do regálů a přemýšlím, co nového bych si přečetla (abych mohla zase o něčem napsat, protože jsem poslední dobou svůj blog pořádně zanedbávala 0:-)). Takže ještě jednou - jdu si takhle po knihkupectví a najednou:
,,Ježiši, co to je? To je..... potkan??? No to je fakt potkan! Co to kurva....?"

Na tomto místě musím tok svých myšlenek přerušit a omluvit se všem, které jsem urazila sprostým slovem. Ale - po přečtení této knihy budete taky mluvit jako dlaždič, protože autorka se s ničím nepáře a prostě píše tak, jak jí zobák narostl. Pardon, ruce narostly.

Takže uviděla jsem zajímavou obálku a nemohla jsem jinak, než se do knížky podívat. A byla jsem opravdu mile překvapená! To bylo přesně to, co jsem hledala!

Celá knížka se jmenuje takto:

Fakt (fuck) se to stalo? aneb víceméně pravdivé a rozhodně originální memoáry
Nejzábavnější monografie vůbec...

Autorkou je známá americká blogerka Jenny Lawson. Pokud byste se o této dámě chtěli dozvědět něco více, tak zde je odkaz na její blog:
http://thebloggess.com/

Jenny je naprostej magor (v dobrém slova smyslu). S pořádnou dávkou černého humoru, životního optimismu, nadhledu a bizarnosti nám v této knize popisuje své dětství, které prožila v městečku Wall v Texasu. S naprostou otevřeností a dětskou upřímností nám popisuje svého bláznivého otce, který se živil jako vycpávač zvířat, a tak se Jenny už od útlého věku seznamovala s touto prací a jejich dům se hemžil spoustou zvířat - živých či mrtvých. Bez jakéhokoli studu se čtenáři seznamují s jejím dospíváním, kdy brala drogy (nebo se o to alespoň neúspěšně pokoušela), nos si ozdobila kancelářskou svorkou a krávě dělala gynekologickou prohlídku. Kniha dále pokračuje seznámením s jejím budoucím manželem, svatbou, komplikovaným těhotenstvím a narozením dcery. Jenny, ačkoli už by to měla být dávno zodpovědná matka od rodiny, je stále šílené dítě, u kterého propukla duševní porucha, ale nijak se se svým problémem netají. Celou knihu provází její originální humor a vulgarismy se to tam jen hemží. Ale upřímně - je to právě to, co dělá tuto knihu zcela originální a Jenny Lawon je prostě svá! Buď ji budete milovat nebo nenávidět. Ale nejdříve si musíte tuto knihu přečíst, abyste se mohli rozhodnout :-)

Celé toto dílko je doplněno spoustou fotek z jejího osobního alba, abyste jí věřili, že SE TO FAKT STALO!



Tadááááá! A tady máme knížku v originále!


Z originálu Let's Pretend This Never Happened přeložila Ivana Mičínová.

Vydala agentura Kristián, s.r.o. ve spolupráci s Radioservisem, a.s. v Praze roku 2014.

Počet stran 295.

V kamenných knihkupectvích zakoupíte za 299Kč.


I já přikládám momentku z rodinného alba -
můj potkánek Bedříšek je šokován obrázkem, který právě spatřil :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Všech komentářů si velmi vážím.